Interculturele trainingen, teamontwikkeling & gespreksleiding

Nederland en Duitsland zijn buren en economisch nauw met elkaar verbonden. Toch bestaan er grote verschillen tussen beide culturen. Die kunnen leiden tot misverstanden, slechte communicatie en een inefficiënte samenwerking. Tegelijkertijd bieden verschillende culturele achtergronden een potentieel dat goed benut kan worden.

Als gecertificeerde Intercultural (Business)Trainer & Moderator begeleiden wij u persoonlijk, of uw team, bedrijf of organisatie, om zelfbewuster, efficiënter en met meer inzicht zaken te doen met Duitsers.

Ons aanbod

Lezingen
Vragen die aan de orde kunnen komen zijn bijvoorbeeld:
Wat kunt u op de Duitse markt verwachten?
Welke verschillen zijn er tussen de buurlanden?
Hoe kan de samenwerking met Duitse partners succesvol verlopen?
Praktische tips, do’s & don’ts.

Training/workshop/webinar
Wij bieden op maat gemaakte een-op-een-trainingen voor u persoonlijk of voor uw team aan. Thema’s kunnen bijvoorbeeld zijn:
Culturele verschillen en de oorzaken daarvan.
De dagelijkse werkvloer in Duitsland.
Management en werken in een team.
Zakelijk netwerken.
Do’s en don’ts in de omgang met Duitsers.

Teamontwikkeling
Werkt uw (virtuele) Duits/Nederlandse (project)team niet efficiënt samen en zijn er communicatieproblemen? Samen met uw team werken wij aan meer begrip, openheid en een betere communicatie, en daarmee aan betere resultaten.

Workshop-Moderation
Werkt u grensoverschrijdend samen en organiseert u Duits/Nederlandse evenementen of workshops? Wij verzorgen graag de gespreksleiding van uw evenement. Op een professionele en dynamische manier modereren wij het evenement en sturen wij aan op concrete resultaten.

Wat ons onderscheidt?

Wij denken niet in problemen, maar in kansen. Wij zorgen ervoor dat u en uw team met kennis, zelfvertrouwen en met plezier grensoverschrijdend samenwerken met Duitse partners. Wij voelen ons thuis in beide culturen en zien de meerwaarde van verschillende culturen. U ook?

The Dutch & German connection is:

training 2
anouk

Netwerk
Wij beschikken over een breed netwerk van trainers. Onze strategische partner is Anouk Ellen Susan. Anouk is een Nederlandse met een hart voor Keulen, waar ze woont. Ze werkte vele jaren in een leidende positie bij NBTC Holland Marketing, waarvan 7 jaar als directrice in Keulen. Ze is professionele spreker, presentator en consultant. Haar thema’s zijn onder andere: ‘LEKKER anders', ‘Duitsland en Nederland zo dichtbij, zo anders en zo veel potentieel’.