Nieuws

Kletterdei: een ode aan de 11fountains

Zaterdag 20 maart mogen de 11fountains weer kletteren. Tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018, culturele hoofdstad van Europa, verrijkten elf internationaal gerenommeerde kunstenaars de elf Friese cultuurhistorische steden met unieke waterwerken.

Lees verder

Friesland brengt in 2021 een ode aan haar unieke landschap

Duinen en dijken, bossen en stranden, meren en moerassen. Nergens anders vind je zoveel verschillende landschappen per vierkante kilometer als in Friesland.

Lees verder

Opgeruimd vaart netjes

Veel watersportliefhebbers kijken vast uit naar een nieuw watersportseizoen. Ook op Friese wateren is het natuurlijk belangrijk dat er tijdens deze verfrissende activiteit rekening gehouden wordt met het milieu. In 1979 en 1985 werd dat gedaan onder de noemer Friese meren, frisse meren.

Lees verder

Hannover spannend ontspannend

Hannover staat synoniem aan een ontspannen levenshouding. De stad is niet te groot en niet te klein, niet te druk en niet te stil. Precies wat je nodig hebt om op adem te komen in deze onrustige tijden. Hannover combineert een stads karakter met prachtige groene omgevingen. Een relaxed levensgevoel, prachtige plekjes met cafés en boetieks en een rijkdom aan natuurschoon. Met de nieuwe brochure ‘Spannend ontspannend’ wil Hannover de bezoeker alvast inspireren.

Lees verder

Watersporten in het najaar doe je in Friesland

Zeilen, kiten, zwemmen, surfen, peddelen en pierewaaien. Wie Friesland zegt, zegt watersport. De provincie bestaat voor bijna de helft uit water, watersporters kunnen hier hun hart ophalen! Het leuke is: je hoeft niet per sé in de zomer naar de provincie te komen. Ook in het najaar is er van alles te doen. We hebben drie hotspots voor je op een rijtje gezet.

Lees verder

Friesland en de Waddeneilanden beloven je ruimte en rust

Tijden van social distancing en binnen blijven zorgden ervoor dat we misschien wat minder stilstonden bij wat er nog wél mogelijk is. In de gelukkigste provincie van Nederland vind je rust, ruimte en vrijheid om goed op te laden; op het water, langs het strand of in de bossen.

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in op onze nieuwsbrief, maximaal 4 keer per jaar.

=