Plezier voor het hele gezin in het Moezelgebied

Nicole; Jezebel; Joelle

Avonturenburchten, klimpaden en autovrije fietsdagen

Een vakantie aan de Moezel is niet alleen iets voor wijnliefhebbers, fijnproevers of cultuurfans. Ook voor gezinnen met kinderen is hier van alles te beleven: diverse attracties, sportieve activiteiten, avonturen- en ontdekkingstochten.

Zo divers als de burchten in het Moezelgebied zijn, zo veelzijdig zijn ook de mogelijkheden om ze te gaan ontdekken. Op de burcht Cochem zoeken kinderen in alle hoeken waar de kasteelspoken gewoonlijk spoken. Eten doen ze hier natuurlijk zoals de ridders dat deden: met de vingers! De ridders van de Ehrenburg bij Brodenbach nodigen u op zon- en feestdagen uit voor een reis door de tijd van de ridders en minnezangers. Met spannende interactieve programma’s en avontuurlijke puzzelspellen.

Wist u dat er aan de Moezel ook struisvogels leven, en dat niet alleen wijnboeren op de tractor mogen rijden? Op de struisvogelfarm in Bengel bewonen 10 fokdieren en 20 struisvogeljongen de hof rond de kloostermolen. Van 7 tot en met 9 juli vindt hier het Moezel Jongleerfestival plaats.
In het gloednieuwe Moselland Museum gaan bezoekers terug naar de goede oude tijd en kunnen ze nog één keer in de schoolbanken zitten, een bezoek aan een smederij brengen en historische tractoren bewonderen, die technisch nog helemaal in orde zijn. Wie zin heeft kan een tractor lenen en op eigen houtje door de wijngaarden tuffen!

Sportievelingen kunnen in het Moezelgebied gaan klimmen op de zogenoemde Klettersteigen of klimpaden. Hiervoor zijn geen speciale klimvaardigheden nodig: voor een beetje avontuurlijk aangelegde gezinnen met kinderen vanaf vijf jaar zijn ze goed te doen. Wel zijn stevige wandelschoenen vereist en moeten wandelaars goed ter been zijn. De routes Rioler Klettersteig, Thörnischer Ritsch, Erdener Prälat, Collis Steilpfad en Calmont Klettersteig staan garant voor adrenalinekicks en spectaculaire uitzichten.

Een gezinsvriendelijk en heel leuk uitje zijn de autovrije fietsdagen in het Moezelgebied. Er is geen betere manier om het Moezelgebied als ideaal fietsgebied te ontdekken, heerlijke gerechten uit de boerenkeuken te proeven en afwisselende programma’s met sport en spel te beleven.

Op 21 mei zijn de straten in het Saardal tussen Konz en Merzig het domein van fietsers, inlineskaters en voetgangers, dit onder het motto ‘Saarpedal’.
Op 11 juni viert ‘Happy Mosel’ zijn 25-jarige jubileum: 85 kilometer autovrij fietsen op de weg langs de oevers van de Moezel, tussen Pünderich en Winningen.
Er kan worden overnacht in een echte ridderburcht: in ‘kemenaden’ (woonkamers) op de Ehrenburg, in hemelbedden in Burg Arras, in vakantiewoningen midden op het landgoed van Burg Thurant en in moderne kamers in oude ruïnes in Burg Longuich.

Meer informatie via http://bit.ly/moselland_familie