ProAm Hannover: hét wielersportevenement voor professionals en amateurs

70c50358-30bd-4b79-b560-9db8ad14f7f5

‘ProAm Hannover – Die Nacht / Dein Tag‘ is het nieuwe wielersportweekend waaraan je zelf kunt meedoen: op 29 en 30 juli 2017 kunnen alle wielersportliefhebbers in Hannover hun hart ophalen.

24 uur lang pure wielersport
Een week na de finale van de Tour de France gaan de professionele wielrenners in de avond van 29 juli van start bij ‘Die Nacht’, de traditionele wielerklassieker op de Friedrichswall, direct voor het stadhuis. Daar rijden zij de spectaculaire Hot-Dog-route. De professionals sprinten op een slechts 850 meter lang, steeds volledig zichtbaar parcours om de winst en een podiumplek.

De dag erna kan iedereen meedoen met ‘Dein Tag‘ (jouw dag). De amateurs fietsen een 67 of 113 kilometer lange tocht door de stad en regio Hannover. De korte route van 67 kilometer gaat langs bezienswaardigheden, door de stad zelf en een deel door de regio Hannover. De langere ronde gaat door de regio, de Deister, via de Nienstädter Pass en door het Weserbergland en is 113 km lang. De deelnemers kunnen bij deze tocht 280 hoogtemeters en een maximale stijging van 9,5% verwachten.

De toeschouwers kunnen de sprints live van dichtbij meemaken. Sportieve prestaties in een prachtige omgeving, een geweldige sfeer en flink wat spanning zijn gegarandeerd. Op het grote podium worden interviews met de vedettes gehouden. Verder zijn er adembenemende acts te zien.
Geïnteresseerden kunnen een speciaal arrangement incl. deelname boeken.
Ga voor meer informatie naar www.hannover.de/proam

Groene fietsmetropool
De fietsvriendelijke stad Hannover behoort met de Herrenhäuser Gärten, het stadsbos Eilenriede, de Maschsee en het Mittellandkanal tot de groenste steden van Duitsland. Ook in de directe omgeving zijn er bestemmingen die de moeite waard zijn, zoals de Deister en het Steinhuder Meer. Er zijn zes afwisselende routes om de hoofdstad van Nedersaksen te verkennen en nog vijf routes om de omgeving al fietsend te verkennen. De lengte van de tochten met duidelijke bewegwijzering varieert van 7,5 tot 275 km – voor elk niveau is er wel een uitdaging.
De routes en overige informatie kun je vinden op: www.hannover.de/nl/Hannover-beleven/Actief-door-de-regio/

8ac3ba64-822c-4f11-977d-9340f347d77b