Wereldrecordpoging groene saus eten in Frankfurt am Main

Groene-sauas-eten-Frankfurt

Delicatessen uit Frankfurt en culinaire evenementen

Met een speciale ‘Grüne Soße’-dag wil de stad Frankfurt op 22 juni een wereldrecord groene saus eten vestigen. Groene saus was naar verluidt het lievelingsgerecht van Goethe, die lange tijd in Frankfurt woonde. Er zijn talloze recepten voor en er is zelfs een festival dat volledig in het teken staat van deze koud geserveerde saus met zeven kruiden. De saus wordt gegeten met aardappels en naar keuze met ei of Tafelspitz (gekookt rundvlees).

Alle deelnemende restaurants, waaronder de vele hotel-restaurants die als sponsoren van de recordpoging optreden, zullen op een interactieve kaart te vinden zijn. De groene saus zal die dag zelfs het luchtruim kiezen: Lufthansa serveert het Hessische gerecht op verschillende vluchten. Ook in de trein is er ‘Grie Soß’: de Deutsche Bahn brengt treinreizigers op de ‘Grüne Soße Tag’ naar Frankfurt.
Verder worden er in de stad verschillende evenementen rondom de specialiteit georganiseerd. Zo is er een groene-sausmarkt in het shoppingcenter MyZeil en een biologisch-veganistische straat aan de Rossmarkt waar varianten van deze saus uit andere landen worden geserveerd. En zelfs de gebouwen zijn ’s avonds groen verlicht! Voor elke portie groene saus die wordt verorberd, wordt een afzonderlijke code geregistreerd. In totaal moeten 231.775 porties groene saus worden gegeten om door het Duitse Rekord-Institut als officieel wereldrecord aangemerkt te worden.

En wat drinkt men bij groene saus? ‘Ebbelwei’ natuurlijk. Deze appelwijn of cider is al meer dan 250 jaar de nationale drank van Frankfurt. Het stadsdeel Sachsenhausen is het centrum van de appelwijncultuur in Frankfurt. Traditioneel wordt cider in een blauwgrijze aardewerken kroes uitgeschonken, de zogeheten ‘Bembel’. Cider wordt gedronken uit een glas met een geribbelde ruitstructuur, het ‘Gerippte’.
Wie het feest van de appelwijncultuur wil meevieren, kan van 11 tot en met 20 augustus 2017 naar het Frankfurter Apfelweinfestival komen voor een gevarieerd podiumprogramma en, naast natuurlijk de traditionele cider, diverse trendy mixdrankjes en cocktails met appelwijn.

Meer informatie over delicatessen en evenementen in Frankfurt is te vinden op www.frankfurt-tourismus.de/en

64ed3bd4-e755-471a-84e7-361f1072a56d