’Your perfect day!’

negen-steden-van-Nedersaksen2
negen-steden-van-Nedersaksen

Nieuwe brochure met insidertips voor een perfecte dag in de negen steden van Nedersaksen

Oude meesters bekijken in het net geopende Herzog Anton Ulrich-Museum in Braunschweig, een leuke boottocht maken op de Weser in Hameln of uitgaan in de vele kroegen en restaurants aan de Stintmarkt in Lüneburg, er is veel leuks te doen in de Nedersaksische steden. De boodschap is duidelijk: deze steden hebben alles in huis voor een perfect uitje net over de grens. De steden zijn ook prima te combineren.

De net verschenen brochure ‘Your perfect day!‘ van dit stedenverband maakt de lezer meteen enthousiast om een of meerdere steden te bezoeken. Charmante binnensteden en cultuur op het hoogste niveau, maar ook winkelmogelijkheden en trendy restaurants en kroegen maken deze steden zo aantrekkelijk.

De klok rond is er wel wat te beleven: ontbijten in Café Botanik in Göttingen, een bezoek brengen aan het eerste kunstmuseum (met een collectie van Robert Simon) dat 24 uur per dag open is, in Celle, genieten van een panoramazicht op de stad en de regio Hildesheim vanaf de St.-Andreas-Kirchturm, de hoogste kerktoren van Nedersaksen. Rondsnuffelen tussen de kunstnijverheid in het voormalige hospitium Großes Heiliges Kreuz in Goslar of rondslenteren op de oudste vlooienmarkt van Duitsland, direct aan de oever van de Leine in Hannover (elke zaterdag).

Een uitstap naar de fabriek van de wereldberoemde Jägermeisterlikeur in Wolfenbüttel of naar het themapark ‘Autostadt’ in Wolfsburg, met zijn park- en lagunelandschap. En tussendoor natuurlijk genieten van regionale lekkernijen zoals een stevige ‘Heidschnucken Ragout’ (schapenragout) in Celle en van lokaal bier, bijvoorbeeld de ‘Gose’ uit Goslar.

Informatie
De brochure met insidertips, highlights, culinaire specialiteiten en arrangementen is te downloaden via www.9staedte.de/Your_perfect_day
Meer informatie over de 9 steden: www.9staedte.de/en/

9-steden