Nieuwe overzichtskaart 29 natuurbelevingscentra in Mecklenburg-Vorpommern

Mecklenburg-Vorpommern-1

Op 6 juni: opening van de nieuwste attractie, het UNESCO Werelderf-goedforum in Nationaal Park Jasmund, door dr. Angela Merkel.

Nieuwe overzichtskaart
De nieuwe folder ‘So tickt Natur – Discover and understand’ wijst de weg naar attracties in 29 bijzondere belevingscentra in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern: de dierentuin Zoo Schwerin bijvoorbeeld met zijn neushoornverblijf, het Oceanium in Stralsund, dat voor bezoekers onder andere de tentoonstelling ‘Reuzen van de Zee’ in petto heeft, en in het hart van het Mecklenburgse merengebied het ‘Warener Müritzeum’, het grootste aquariumlandschap met inheemse zoetwatervissen van Duitsland. In de folder staan nog 26 andere bijzondere locaties waar men bijvoorbeeld dieren kan spotten of wandelingen kan maken en waar liefhebbers alles over de natuur te weten komen. Door achtergrondkleuren wordt meteen duidelijk waar de nationale parken, biosfeerreservaten en natuurparken zich bevinden. En op de betreffende plek voeren rangers de bezoeker naar kraanvogels met hun trompetgeluid en naar burlende herten. In de uithoeken van de parken en op strategische observatieplekken laten zij zien waar je barnsteen kunt vinden en waar de otter jaagt. In de folder staat het volledige activiteitenaanbod, en ook zijn de openingstijden, contactgegevens en gezinsvriendelijke attracties erin opgenomen.”
De kaart ‘So tickt Natur – Discover and understand’ kan besteld worden via www.off-to-mv.com/nl/brochures of door een e-mail te sturen naar info@auf-nach-mv.de
De kaart is in het Engels of het Duits verkrijgbaar.

Opening UNESCO-Werelderfgoedforum Jasmund 
Op 6 juni opent bondskanselier mevrouw dr. Angela Merkel de nieuwste attractie: het UNESCO-Werelderfgoedforum Jasmund op het eiland Rügen.
Al in 2011 werden de unieke beukenbossen van het schiereiland Jasmund, aan de krijtrotskust op Rügen, tot UNESCO-Werelderfgoed benoemd. In Nationaal Park Jasmund konden de beukenbossen eeuwenlang ongestoord groeien waardoor zij hun natuurlijke karakter behielden. Daardoor zijn ze een ideaal leefgebied voor vele plant- en diersoorten.
Het nieuwe UNESCO-Werelderfgoedforum is ondergebracht in het historische pension Waldhalle en is alleen te voet bereikbaar via een wandeling door het Wereldnatuurerfgoed. Ver weg van de beschaving is daar de hartslag van de oude beukenbossen voelbaar, de ideale plek dus om te onthaasten. In het Werelderfgoedforum is informatie beschikbaar over het ontstaan en de instandhouding van dit unieke natuurlandschap en van hieruit starten ook de expedities naar de omliggende bossen.
www.koenigsstuhl.com

Meer informatie op: www.off-to-mv.com/nl/natuur

Mecklenburg-Vorpommern-e1491916625793